• 11
  Nov
  2017
 • Posted by
 • Posted in
  Uncategorized
 • Discussion
  Comments Off on Gostovanje predstave “Moramo li ga čekat?” u Trebinju

Gostovanje predstave “Moramo li ga čekat?” u Trebinju

Kako su projektom „Moramo li ga čekat’?“ pored osmišljavanja adaptacije klasika Semjuela Bekata „Čekajući Godoa“ za igranje u skroz ženskoj postavci, predviđena i tri gostovanja- dva u Crnoj Gori i jedno u regionu, zadatak nam je bio da organizujemo gostovanje predstave u nekoj od susjednih država.

Prvobitnu ideju da predstavu igramo u Art Lazareti radionici u Dubrovniku, pokvarila je šansa naših dubrovačkih kolega da se celokupan Lazareti kompleks renovira. Iz tog razloga, gostovanje nismo mogli zakazati pre 2018.

U poslednji čas ostvarile smo kontakt sa sjajnim ljudima iz trebinjskog Centra za kulturu i ugovorile igranje za 10. novembar 2017.

Kako nismo imale puno vremena za promociju predstave, nismo puno ni očekivale. Međutim, o igranju u Trebinju, možemo govoriti o dostojnom završetku projekta gdje je pred više od 70 prisutnih odigrano jedno od najuspješnijih izvođenja „Moramo li ga čekat’?“.

Galerijski prostor JU „Kulturni Centar“ Trebinje, pred naš dolazak adaptiran je u kamernu scenu. Uz pomoć osoblja obezbijeđen je zvuk i osvjetljenje. Gostovanje je najavljeno u svim trebinjskim i medijima Republike Srpske.

Tokom igranja sa publikom je uspostavljen odličan kontakt. Sa nama su disali, patili, smejali se…Djelili i dobro i zlo. Mogao se čuti i poneki komentar: „Ovo je stvarno ovako…“, „Jes’ smiješno, ali je i tužno“…

Naše glumice bile su nagrađene gromoglasnim aplauzom koji ih je ohrabrio da su na dobrom putu u svom stvaranju.

Poslije predstave, imale smo prilike da novinarima i zainteresovanoj publici projekat „Moramo li ga čekat’?“ pobliže predstavimo: kako i zašto smo došle na ideju da žene igraju Godoa, kako su nam Ekumenska inicijativa žena i Mediterranean Women’s Fund jedini poklonili povjerenje i finansijski nas podržali u našoj ideji, podjelile smo lijepe i ne tako lijepe trenutke koje smo doživele tokom realizacije projektnih aktivnosti, pričale o svojim budućim planovima koji se tiču predstave…

Na kraju smo se teška srca rastali sa Trebinjem, scenom i svim divnim osobama JU Kulturni Centar uz obećanje da ćemo se uskoro ponovo vratiti.

© 2016 Urban Nova. All rights reserved.
Our Partners