• 24
  May
  2017
 • Posted by
 • Posted in
  Uncategorized
 • Discussion
  Comments Off on Radionica “Najznačajnija promjena” u Sarajevu

Radionica “Najznačajnija promjena” u Sarajevu

Predstavnice Urban Nove su prisustvovale radionici M&E tehnika „Najznačajnija promjena“ – MSC koja je održana u Sarajevu 20. maja 2017. godine. u organizaciji Ekumenske inicijative žena.
Trenerica Jasminka Borković nas je upoznala sa tehnikom „Najznačajnija promjena-MSC“, o projektnom ciklusu i mjestu MSC u njemu, ulozi komunikacijkao i jačanje sposobnosti za uspješan MSC.
Tehnika najznačajnije promjene sve se više koristi u ženskom pokretu jer omogućuje mjerenje i onih promjena koje je inače teško dokazati kvantitativnim pokazateljima (kao što je to naprimjer slučaj u mirovnim procesima). Iako je riječ o jednostavnoj tehnici, i ona ima neke svoje specifičnosti te je dobro već u početku imati plan prikupljanja informacija potrebnih za dokazivanje promjene.
 
Na radionici su prisustvovale predstavnice organizacija koje su podržane od strane EIŽ tako da smo imale priliku da se povežemo sa koleginicama iz cijele Bosne i Hercegovine.
Cilj radionice je konkretnije praćenje evaluacije projekta kao i želja donatorki da budu konkretnije uključene u rad i procese koje provodi Ekumenska inicijativa žena.
 
Projekat “Moramo li ga čekat” ima za cilj da se promoviše učešće i vidljivosti žena u crnogorskom društvu kroz njihovo sudjelovanje u umetničkom (pozorišnom) projektu i realizuje se do oktobra 2017. godine uz podršku EIŽ.
© 2016 Urban Nova. All rights reserved.
Our Partners