• 22
    Sep
    2016
  • Posted by
  • Posted in
  • Discussion
    Comments Off on Javno o urbano prostornom

Javno o urbano prostornom

Event Start Date:
September 24, 2016
Event End Date:
September 24, 2016
Event Venue:
Herceg Novi

Prva aktivnost u okviru događaja, podrazumijeva obilazak 10 lokacija koje se nalaze u širem centru Herceg Novog i koje, iako sad prazne, napuštene ili nedovoljno iskorišćene, podsjećaju na sve ono što su nekada bile ili bi mogle biti. „Tura“ počinje u 18h okupljanjem ispred bivšeg hotela Topola, zatim šetnja kreće pored objekta bivšeg Vinoprometa, do Doma omladine, zadužbine Nikole Musića, Lesa Pavkovića, bivšeg motela „Dubrava“, zadužbine Đurović- Bošković- Laketić i Duković, te palate Burovina i parka Boka. Istog dana u 22 h u Tondo Art Klubu biće prikazan nagrađivani dokumentarni film “Mreža solidarnosti”splitskog umjetnika Đilda Bavčevića, poslije koga slijedi razgovor sa autorom.
Bavčević u svojim dokumentarnim i video art radovima tretira teme koje su derivatima Jugoslavije ostale zajedničke i poslije raspada države. U Mreži solidarnosti on zagovara dokumentovanje i dijeljenje ideja kroz alternativne medije, smatrajući ih strategijom za mobilisanje javnosti, a time i instrumentom otpora.

U finišu večeri slijedi koncert splitskog elektro-punk sastava (Na)Porno suicid. NVU „Urban Nova” iz Herceg Novog je partnerska organizacija u implementaciji projekta StroNGO u okviru koga je organizovan događaj ”Javno o urbano-prostornom”
Vodeći partner projekta je NVO Expeditio, a glavni cilj izgradnja kapaciteta i povećanje učešća nevladinih organizacija kako bi postale profesionalni, efikasni i odgovorni nezavisni akteri na području Boke Kotorske.

Projekat StroNGO finansiran je kroz program Evropske unije IPA 2014 Civil Society Facility Montenegro.

© 2016 Urban Nova. All rights reserved.
Our Partners